логотип
 
 
логотип Bistro News arrow Bistro News arrow НБУ відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ
20.04.2024 г.
 
 

 

 
 

 

 

 

Реклама

 

 
   

НБУ відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ Версия для печати Отправить на E-mail
26.02.2022 г.

 Рішення відкрити спецрахунок для збору коштів на потреби армії ухвалене у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні, збройною агресією РФ та небезпекою для державної незалежності України, її територіальної цілісності.

Про відкриття спецрахунку повідомив голова Національного банку України Кирило Шевченко  зранку 24 лютого.

IBAN офіційного спеціального рахунку:
UA843000010000000047330992708

Рахунок – мультивалютний, створений та відкритий як для переказу коштів від міжнародних партнерів та донорів – у іноземній валюті (доларах США, євро, британських фунтах, швейцарських франках, австралійських, канадських доларах, юані Женьміньбі та єнах), так і від українського бізнесу та громадян – у національній валюті..

Реквізити для зарахування коштів у національній та іноземних валютах зазначені на сайті НБУ.

Тільки за одну добу після відкриття на спецрахунок надійшло майже 300 млн грн, повідомив Нацбанк. 

Підтримуємо Українську Армію!

Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року Національний банк України перерахував частину прибутку до розподілу в сумі майже 19 млрд грн до Державного бюджету України для фінансового забезпечення функціонування держави в умовах воєнного стану.

25 лютого 2022 року НБУ надав рефінансування в обсязі 51,5 млрд грн для підтримки ліквідності банківської системи. Банківська система працює в безперебійному режимі.
 
Разом до перемоги!

Також 25.02.2022 р. Національний банк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банки, що перебувають під контролем Російської Федерації: АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "МІЖНАРОДНИЙ РЕЗЕРВНИЙ БАНК", який на 100% належить ПАТ "Сбєрбанк Росії", та Публічне акціонерне товариство "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), який на 99,77% належить Державній корпорації розвитку "ВЕБ.РФ". 

 
««   »»
 
     
Top! Top!