логотип
 
 
логотип Bistro News arrow Bistro News arrow Visa підтримує ініціативу банків щодо поступового зниження міжбанківської комісії в Україні
18.04.2024 г.
 
 

 

 
 

 

 

 

Реклама

 

 
   

Visa підтримує ініціативу банків щодо поступового зниження міжбанківської комісії в Україні Версия для печати Отправить на E-mail
05.04.2021 г.

Visa висловлює підтримку ініціативі щодо поступового зниження розміру міжбанківської комісії (інтерчейндж) в Україні відносно споживчих платіжних продуктів, яка була представлена в спільній заяві найбільших банків України, а саме Ощадбанку, ПриватБанку та Райффайзен Банку Аваль.

Позиція, озвучена банками в їхньому зверненні до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національного банку України, банківських та фінансових установ та представників роздрібної торгівлі, пропонує поступове еволюційне ринкове зниження розміру інтерчейнджу відносно споживчих платіжних продуктів в період з липня 2021 р. по липень 2023 р.

Компанія Visa у всьому світі підтримує ринковий підхід до визначення ставки інтерчейнджу та вартості послуг еквайрингу відповідно до вимог законодавства про захист економічної конкуренції та наголошує на неприпустимості її регулювання в адміністративному порядку.

Visa віддана подальшій розбудові ефективної безготівкової економіки України разом з іншими представниками галузі, і очікує від Уряду України та зацікавлених сторін на подальшу підтримку і реалізацію заходів, спрямованих на усунення існуючих обмежень задля збільшення частки безготівкових розрахунків і розбудови прозорої, інклюзивної та ефективної фінансової системи країни.

Ми підкреслюємо важливість утримання від адміністративного регулювання і підтримуємо заклик відкликати пропозиції до відповідних законопроектів, які передбачають встановлення граничного розміру еквайрингової комісії та ставки інтерчейнджу.

Офіційна позиція компанії Visa щодо спільної
заяви Ощадбанку, ПриватБанку і Райффайзен Банку Аваль

02.04.2021

 

 
««   »»
 
     
Top! Top!